Zdravá pizza

25.08.2018

Ingredience 1 porce

50g ovesných otrub

25g bílého řeckého jogurtu milko 0% tuku

1 vejce

1 čl kečupu slazeného stévií

1 čl pizza koření

špetka himalájské soli

1 stroužek protlačeného česneku

Na pizzu (dle chuti můžete ingredience upravovat)

30g Lučiny light

1 čl kečupu bez cukru

stroužek česneku

špetka soli

2 žampiony

půlka většího rajčete

půlka mozzarelly light

půlka cibule

trocha kvalitního italského sýru

Postup

  1. Troubu zapneme na 200°C
  2. V misce smícháme veškeré ingredience na těsto, naneseme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme do tvaru pizzy.
  3. Dáme péct na 10 min.
  4. Mezitím si očistíme žampiony, rajče nakrájíme na kolečka a každé kolečko sloupneme ze slupky, cibuli nakrájíme na silnější měsíčky a mozzarellu nakrájíme na plátky.
  5. Z Lučiny, kečupu, česneku a soli vytvoříme hustší omáčku. Jakmile je těsto hotové potřeme ho lučinovou směsí a poklademe očištěnou zeleninu a mozzarellu. Nakonec zasypeme i trochou kvalitního sýru a dáme péct na dalších 10 min.