Vláčná bábovka s čokoládovým vnitřkem

10.08.2018

Ingredience

250g celozrnné mouky

4 vejce

150g třtinového cukru nebo xylitolu

5 PL horké vody

10 PL oleje

1 bio vanilkový cukr (bio protože obsahuje třtinový cukr)

1/4 čl kypřícího prášku

citronová kůra z jednoho citronu

2 pipety karamelového flavdrops (nebo přidejte ještě 20g cukru)

Náplň

já použila čokoládový mousse ze včerejška, ale můžete použít nalámanou čokoládu nebo čokoládové pecky

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a po lžících zašleháme vodu a poté i olej, a šleháme tak dlouho dokud se nám všechen cukr nerozpustí.
  2. Mouku smícháme s kypřícím práškem a po částech přisypeme k bílkům. Přidáme citronovou kůru a promícháme.

  3. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh, který po částech opatrně vmícháme ke žloutkové směsi.

  4. Troubu zapneme na 180°C.

  5. Silikonovou nebo obyčejnou formu na bábovku vystříkáme kokosovým olejem a vysypeme hrubou moukou (silikonovou nemusíme) a naplníme jí půlkou směsi. Poté poklademe čokoládu a zalijeme zbytkem těsta.

  6. Troubu stáhneme na 165°C a pečeme 35 min. Těsto musíme vyzkoušet špejlí, měly by nám na ni ulpět vlahé drobečky.