Vegan zapečená kaše s broskvemi

04.07.2018

Ingredience

25g vloček

25g kukuřičné polenty

1 sáček rýžového pudingu s příchutí jablko a skořice

40g kokosové mouky

1čl kypř. prášku

trocha koření jablečný závin

Sladidlo podle chuti (med, flavdrops)

Já použila candy splash od Frankys Bakery příchuť smetana

2PL lněného semínka

4PL vody

1 broskev

trocha rýžového (kokosového, mandlového ) mléka nebo vody

Postup

  1. Nejprve si namočíme lněná semínka do vody a necháme bobtnat. Úplně nejlépe semínka namočíme přes noc, aby nám začala klíčit.
  2. Vločky a polentu zalijeme vroucí vodou a mícháme dokud nám nevznikne hustá kaše.
  3. Kokosovou mouku smícháme s kypř. práškem a kořením jablečný závin.
  4. Nabobtnalé semínka přilijeme do kaše z polenty a vloček a přidáme sladidlo, vše promícháme a po částech přisypeme i moučnou směs.
  5. Pokud je těsto hodně husté, můžete jej zředit mlékem nebo vodou.
  6. Hotové těsto nalijeme do zapékací misky vystříkané nebo vymazané kokosovým nebo jiným olejem, poklademe na měsíčky nakrájenou broskev, zasypeme skořicí a kokosem.
  7. Dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C péct na 15-20 min.