Tvarohovo-karamelový Míša

26.06.2018

Ingredience

Korpus

100g ovesných vloček

80g špaldové hladké mouky

20g pohankové (můžeme místo pohankové použít 100g špaldové)

60g xylitolu

40g datlové pasty

30g rýžového sirupu

20g medu (opět můžeme použít pouze 150g jednoho sladidla 👉 med, třtinový cukr apod...)

50ml řepkového oleje

1 vejce

Krém

2 jemné tvarohy

2 odtučněné tvarohy

Kokosové mléko (v konzervě)

20g rýžového sirupu

Karamelový třtinový cukr od dr. Oetkera (jeden sáček)

Karamelové flavdrops (podle chuti)

3 vejce

Čokoládové dozdobení

50g 70% čokolády

Postup

  1. Troubu si vyhřejeme na 170°C.
  2. Vločky si opražíme na sucho na pánvi, poté rozmixujeme v mixéru na mouku, smícháme s moukou špaldovou a přimícháme zbytek ingrediencí.
  3. Těsto vtlačíme na dno dortové formy vystlané pečícím papírem nebo lehce vymazanou olejem, dáme péct na 15 min.
  4. Mezitím si připravíme krém tak, že veškeré ingredience na něj vyšleháme a naneseme na hotové těsto.

  5. Troubu snížíme na 160°C.

  6. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a ozdobíme vršek dortu.

  7. Dáme péct na 50 min až hodinu, pečte podle zkušeností s vlastní troubou.