Třešňové donuty s arašídovým créme bruleé

26.06.2018

Ingredience (7ks)

40g vloček

50g špaldové celozrnné mouky

20g raw kakaa

1/4 čl sody

1/4 čl kypříciho prášku

Čokoládové flavdrops

100g třešní

1 vejce

Poleva

100g Lindt čokolády crème brûlée (může být méně)

50g arašídového másla (může být méně)

(Forma na donuty)

Strouhaný kokos (nemusí být)

Mleté vlašské ořechy (nemusí být)

Postup

  1. Vločky zalijeme vroucí vodou, v druhé misce smícháme mouku se sodou, kypř. práškem a kakaem, k vločkám přidáme vejce a sladidlo a po částech přisypeme i moučnou směs.
  2. Troubu si vyhřejeme na 190°C
  3. Třešně si vypeckujeme a rozkrájíme na 1/4, které vmícháme k hotové směsi.
  4. Formu na donuty vystříkáme kokosovým nebo jiným olejem a naplníme jí směsí.
  5. Dáme péct na 15 min.
  6. Mezitím si připravíme arašídovou polevu tak, že ve vodní lázni rozpustíme a spojíme arašídové máslo s čokoládou.

  7. Hotové a vychladlé donuty postupně namáčíme do polevy, můžeme si zvlášť na talíře připravit také kokos a mleté ořechy a donuty dozdobit.

  8. Pokud polevu děláte jak ze 100g čokolády, tak 50g arašídového másla, tak Vám ještě poměrně dost zůstane. Zbytek můžete nalít do uzavíratelné skleněné nádoby a použít například jako polevu na palačinky nebo jiný dezert. Zde se chutím meze nekladou:)