Sushi na sladko

11.09.2018

Ingredience

Piškot

5 bílků

3 žloutky

2 PL xylitolu nebo třtinového cukru

2 PL kvalitního kakaa

Náplň

100g jasmínové rýže

cca 400-500 ml mléka (rýži musíte při vaření hlídat a neustále míchat)

4 PL xylitolu nebo třtinového cukru

cca 8 ostružin a 8 malin

Postup

  1. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, poté přimícháme po částech cukr a kakao a znovu šleháme. Nakonec přimícháme po jednom žloutky.
  2. Troubu vyhřejeme na 180°C.
  3. Těsto rozetřeme na plech vystlaný pečícím papírem a dáme péct na 13 min.
  4. Rýži uvaříme v mléce do měkka, měla by být spíše rozvařená. Nakonec do ní přidáme cukr a dobře promícháme.
  5. Hotovou roládu ještě teplou srolujeme, rozbalíme a znovu srolujeme.
  6. Vychladlou roládu rozřízneme na půl a na každou část naneseme rýži, tak jak je na obrázku níže.
  7. Poté poklademe na jednu roládu ostružiny a na druhou maliny asi s 1 cm mezerami. Srolujeme a dáme do lednice alespoň na 1 hodinu ztuhnout.
  8. Ztuhlou roládu krájíme asi na 2 cm široké kolečka.