Super soft cookies

26.06.2018

Ingredience

140g špaldové hladké mouky

1/4 čl jedlé sody

1/4 čl kypřícího prášku bez fosfátu

1/2 čl himalájské soli

100g slunečnicového másla (nebo flory light)

60g třtinového cukru

30g xylitolu

Můžeme použít také jen 90g třtinového cukru

1 vejce

100g tmavé čokolády s kakaovými hroty bez cukru (Torras)

Vanilkový lusk (vanilkové aroma)

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 175°C
  2. Cukr vyšleháme s máslem do hladka, přidáme vejce a vanilkový lusk, po částech přisypeme mouku smíchanou s práškem, sodou a solí a ručním mixérem vše spojíme v hutnější těsto.
  3. Nakonec přidáme nasekanou čokoládu, kterou vmícháme již ručně. 
  4. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme ručně kuličky, které následně lžící rozmáčkneme na placky a dáme péct zhruba na 10 min.

Makroživiny na 1 ks z 13:

160 kcal

17g s

z toho - 4g cukru

7g t

4g b