Špagety s krémem z avokáda

16.07.2018

Ingredience 2 porce

100g rýžových nudlí nebo celozrnných špaget

1 avokádo

40g Lučiny štíhlá linie (nebo normální)

40g jemného tvarohu

1/2 čl himalájské soli

2 špetky pepře

1/2 špetky chilli

2 stroužky česneku

3 jarní cibulky

1 PL řepkového oleje

Na závěr (nemusí být)

hrst piniových oříšků

1 limetka

balsamico

trocha sýru italského typu

Postup

  1. Rýžové nudle nebo špagety uvaříme ve vodě podle návodu.
  2. Avokádo rozřízneme, vytáhneme pecku a lžičkou vydlabeme vnitřek do misky. Přidáme Lučinu, tvaroh a koření a vše dobře rozmixujeme na kaši. Nelekněte se, když budete avokádovou pastu ochutnávat, bude Vám připadat slanější, ale to se v nudlích nebo špagetách ztratí a bude dost jemná, takže pokud máte rádi trochu více soli, nebojte se přidat.

  3. Na pánvi rozpálíme řepkový olej. Nejprve osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, jakmile nám zhnědne přidáme i prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme. 

  4. Poté přimícháme propláchnuté a okapané špagety nebo nudle a chvíli vše restujeme, aby se nám chutě propojily.

  5. Směs přendáme z pánvičky do mísy, naneseme avokádovou směs a dobře promícháme.

  6. V případě potřeby můžeme ještě dochutit solí a pepřem, sýr můžeme zamíchat buď do hotových špaget nebo je závěrečně posypat.

  7. Těstoviny rozdělíme na dva talíře, zasypeme piniovými oříšky, zlehka zakápneme limetkou, zasypeme sýrem, můžeme dozbodit i balsamicem a servírovat.