Snídaňový koláček

05.07.2018

Ingredience

50g špaldové mouky

1/4 čl kypřícího prášku

75 ml rýžového mléka (nebo normálního)

1 vejce

10g raw kakaa

40g xylitolu

špetka himalájské soli

Náplň

50g ricotty

50g jemného tvarohu

50g ostružin

20g rýžového sirupu

Postup

  1. Troubu vyhřejeme na 180°C
  2. Mouku smícháme s kypř. práškem, solí a cukrem.

  3. Přidáme vejce a mléko a ručním mixérem vše spojíme do hladkého, hutnějšího těsta.

  4. Těsto rozdělíme do dvou misek, do jedné přidáme kakao a navrstvíme do malé dortové formy o průměru 12cm.

  5. Dáme péct na 25 min.

  6. Mezitím si připravíme krém.

  7. Tvaroh a ricottu ušleháme, přidáme ostružiny a rýžový sirup a šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladký krém.

  8. Vychladlý koláček podélně rozřízneme a naneseme část krému, přiklopíme a část krému dáme i navrch.

  9. Koláček můžeme dozdobit zbylými ostružinami.