Schoko-Bons

19.07.2018

Ingredience

40g hořké čokolády (60-80%)

1 mléčná čokoláda bez cukru (Torras) - na fotce níže

1/2 tabulky bílé čokolády bez cukru (foto níže)

1/2 kelímku ricotty

15g lískových oříšků

Plastová forma pralinky

Postup

  1. Formu si vymažeme nebo vystříkáme kokosovým olejem.
  2. Mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni na mírném plameni, čokoláda by měla mít maximálně 45°C (zkoušíme kuchyňským teploměrem nebo na ret, čokoláda by neměla pálit, ale měla by být teplá) potom odstavíme z plotny a přimícháme 4Og hořké čokolády.

  3. Formu můžeme naplnit tak, že do ni vylijeme čokoládu, porozléváme, aby byly rovnoměrně zaplněné všechny jamky nebo je můžeme vymazat mašlovačkou, zbytek čokolády vylijeme a setřeme stěrkou zpět do misky.

  4. Formu dáme do lednice a připravíme si náplň.

  5. Lískové ořechy nasypeme do svačinového sáčku a kladívkem na maso je rozdrtíme.

  6. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, kterou poté smícháme s ricottou a lískovými ořechy.

  7. Náplň přendáme do pevnějšího sáčku, ustřihneme špičku tak, aby jsme mohli pohodlně naplnit každý bonbon.

  8. Vytáhneme formu a sáčkem naplníme jednotlivé bonbony. Lžičkou náplň uhladíme tak, aby byla po celé velikosti bonbonu.

  9. Tmavou čokoládu ohřejeme opět asi na 30°C.

  10. Zalijeme s ní formu a stěrkou setřeme přebytečnou čokoládu.

  11. Dáme do lednice alespoň na 2 hodiny a poté vyklopíme. S formou musíme trochu bouchnout.