Rychlý čokoládový dort z avokáda

26.06.2018

Ingredience

1 čokoládový puding bez lepku

100g grahamové mouky (celozrnná pšeničná)

40g ječné celozrnné mouky

Může být pouze 140g grahamové

2čl kypř. prášku do perníku

Perníkové koření

1 vejce

1 bio zakysaná smetana

40g xylitolu

20g melasy

20g rýžového sirupu

Lze použít opět 80g jednoho sladidla (třtinový cukr, palmový cukr, kokosový cukr apod.)

Vrchní vrstva

Avokádo

3 zralé banány

1 ricotta

2 hořké čokolády s mořskou solí

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C
  2. Mouku smícháme s kypř. práškem, pudingem a kořením.
  3. Vajíčko ušleháme se smetanou a sladidly a po částech přisypáváme moučnou směs.
  4. Těsto nalijeme do dortové formy vystlané pečícím papírem.
  5. Dáme péct na 20 min.
  6. Mezitím si připravíme čokoládovou vrstvu.
  7. Avokádo a banány rozmixujeme, přidáme ricottu a čokoládu, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni. Trochu čokolády si schováme na ozdobení.
  8. Na hotový a vychladlý korpus naneseme čokoládovou vrstvu a stěrkou uhladíme. Zbylou čokoládu smícháme s asi 2čl kokosového nebo jiného oleje a dort různě postříkáme nebo pokapeme a kapky potom špejlí různě propojíme.
  9. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny.