Rychlý bezlepkový dýňový cheesecake

26.06.2018

Ingredience

250g bezlepkových kakaových sušenek

30g kokosového oleje

30g řepkového nebo slunečnicového

1 čl skořice

1 vejce

Kůra z jednoho citronu

Krémová vrstva

200g máslové dýně (může být i Hokaido, já měla zrovna doma máslovou)

400g ricotty (philadelphie nebo jiného termínovaného sýru)

Šťáva z jednoho citronu

1 vanilkový lusk

150g kokosového cukru (třtinového)

4 vejce

Postup

  1. Nejprve si důkladně očistíme citron, klidně použijte jar nebo co zrovna doma máte, já použila jelena a poté citron omyjte horkou vodou.
  2. Troubu vyhřejeme na 200°C
  3. Sušenky ručně nebo v mixéru rozdrtíme na prach, smícháme s olejem, skořicí, vejcem a nakonec přidáme nastrouhanou kůru.
  4. Těsto vmačkáme na dno dortové formy tak, aby nám přesahovalo ještě alespoň cm nad okraj, dáme péct na 12-15 min.
  5. Mezitím si očistíme dýni, kterou následně uvaříme a rozmixujeme na kaši. Ručním šlehačem spojíme termizované sýry, přidáme vychladlou dýni a zbylé suroviny na krém, promícháme a vylijeme na hotový korpus.

  6. Následně pečeme na 160°C asi 50 min až hodinu.