Raffaello dortíky

20.07.2018

Ingredience 4 ks

70g grahamové mouky

1 balení pudingu bez lepku příchuť jogurt

1/2 čl kypř. prášku

80g bílého řeckého jogurtu (smetanového)

2 vejce

citronová kůra z půlky citronu

40g xylitolu (erythritolu, třtinového cukru)

Krém

2 ricotty

2 bílé čokolády s kokosem bez cukru (Torras-foto níže)

50g lískových oříšků

15g strouhaného kokosu

Na podlití piškotu (těsta)

šťáva z půlky citronu

1 PL xylitolu (erythritolu, třtinového cukru)

Forma

4 kulaté formy na dezerty nebo menší dortová forma

Na ozdobu (nemusí být)

1 balení raffaello

Postup

  1. Mouku smícháme s pudingem a kypř. práškem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a smetanový jogurt.
  2. Bílky vyšleháme s polovinou sladidla do tuhého sněhu a zbylý cukr vyšleháme se žloutky v pěnu.

  3. Troubu vyhřejeme na 180°C.

  4. Žloutky přimícháme k těstu a nakonec opatrně ručně vmícháme i bílky.

  5. Nachystáme si plech vyložený pečícím papírem, postavíme na něj formičky, které jsme si vymazali nebo vystříkali kokosovým olejem a naplníme je těstem.

  6. Dáme péct asi na 15 min.

  7. Mezitím si připravíme svrchní krém. Čokolády roztopíme ve vodní lázni a následně smícháme s ricottami. Lískové ořechy rozdrtíme na prach a spolu s kokosem přimícháme do krému.

  8. Hotové dortíky ihned odděláme z plechu a necháme vystydnout.

  9. Poté rozmícháme citronovou šťávu s cukrem nebo xylitolem a každý dortík navlhčíme.

  10. Následně naneseme krém a uhladíme.

  11. Dáme do lednice ztuhnout alespoň na 1 hodinu.

  12. Na každý dortík můžeme nanést rozpůlenou kuličku raffaella jako ozdobu