Proteinovo-borůvkový karamelový dort

07.08.2018

Ingredience

100g kešu ořechů natural

100g pekanových ořechů

50g vloček

100g datlové pasty

20g rýžového sirupu

Krémová vrstva

100g hedvábného tofu

2 jemné hrudkovité tvarohy

200g smetanového pudingu příchuť vanilka s pravou vanilkou (Milbona)

70g xylitolu

20g rýžového sirupu

100g lesních borůvek

Karamelová vrstva

2 karamelové proteinové pudingy Ehrmann

Postup

  1. Kešu a pekanové ořechy rozemeleme v mixéru na prach a smícháme s vločkami.
  2. Přidáme datlovou pastu a rýžový sirup.

  3. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C na 7 min.

  4. Mezitím si připravíme krém, Veškeré ingredience na něj kromě borůvek ušleháme a půlku naneseme na vychladlý korpus. Poté poklademe borůvky a naneseme zbytek krému.

  5. Nahoru navrstvíme karamelový puding a dáme ztuhnout do lednice přes noc.