Ovocné kinder řezy

26.06.2018

Ingredience

4 vajíčka (4 bílky, 3 žloutky)

3 PL xylitolu

1 hruška

10g kakaa

30g špaldové celozrnné mouky

20g pšeničných otrub

Na krém

1 ricotta

1 odtučněný tvaroh

2 PL glukózy

Hruškové pyré (vytvořené z hrušky výše)

150g lesního ovoce

Želatina nebo Agar

Postup

  1. Mouku smícháme s otrubami a kakaem.
  2. Žloutky vyšleháme se sladidlem a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  3. Ke žloutkové směsi přidáme hruškové pyré (část pyré schováme do krému), které vytvoříme tak, že povaříme hrušku s trochou vody, nakrájenou na kostičky.
  4. Poté přimícháme po částech i moučnou směs a nakonec opatrně vmícháme bílky.
  5. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 10 min.
  6. Mezitím si z ricotty, tvarohu, trochy pyré a cukru vyšleháme krém. Želatinu rozpustíme ve zbylé troše hruškového pyré a připravíme podle návodu, poté přimícháme do krému.
  7. Další část želatiny uvaříme s ovocem a popřípadě trochou vody (pokud použijeme ovoce mražené, tak vodu už není potřeba přidávat).
  8. Opět uvaříme podle návodu a na vychladlý korpus, který poté rozkrojíme na 3 stejné části, postupně dáme krém, přiklopíme, přidáme ovocnou želatinu a opět přiklopíme a dáme přes noc ztuhnout do lednice.
  9. Dezert je velmi lehký a ne příliš sladký, takže pokud preferujete sladší dezerty, přidejte více sladidla do těsta nebo můžete podle sebe přidat javorový sirup, med, kokosový, palmový nebo jakýkoliv jiný cukr. Pokud máte raději sladší dezerty, doporučím zvednout původní dávku sladidla ze 3 na 5.