Ostružinový sen

07.07.2018

Ingredience

100g grahamové mouky

100g rýžové mouky

120g třtinového cukru nebo xylitolu

50g flory light

2 vejce

špetka himalájské soli

Krém

200g kokosového mléka (v plechu)

140g polotučného tvarohu

1 zakysaná smetana

150g ostružin

50g xylitolu

2 plátky želatiny

Postup

  1. Mouky smícháme a přidáme sůl.
  2. Rozpuštěné máslo přidáme k vejcím ušlehanými s cukrem a hotovou směs přilijeme k mouce. Ručním mixérem vytvoříme hladké těsto.

  3. Podle potřeby zředíme vodou nebo mlékem. Můžeme použít vodnatou část kokosového mléka z plechovky. Mělo by nám vzniknout hustší těsto.

  4. Troubu vyhřejeme na 180°C.

  5. Těsto nalijeme do vystříkané obdélníkové formy o velikosti asi 26x24.

  6. Dáme péct na 15 min.

  7. Po 15 minutách stáhneme troubu na 160°C a pečeme dalších 15 min.

  8. Mezitím si připravíme krém tak, že smícháme veškeré ingredience včetně ostružin a vše dobře rozmixujeme.

  9. Želatinu si připravíme podle návodu a přimícháme do krému.

  10. Na hotové a vychladlé těsto nalijeme krém a dáme zatuhnout do lednice přes noc.

  11. Navrch na ozdobu jsem použila drobenku, vy můžete použít ostružiny, pokud Vám ještě nějaké zbyly nebo buchtu nechat jenom tak.