Ostružinové makronky

07.08.2018

Ingredience 

100g kokosové mouky

4 bílky

50g třtinového cukru

50g xylitolu

špetka soli

200 ml mléka

1/4 čl guarové gumy

Pár kapek fialového barviva

Náplň

150g ricotty

150g jemného hrudkovitého tvarohu

40g xylitolu

5 ostružin

Postup

  1. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu s cukrem a špetkou soli. Cukr přisypáváme postupně.
  2. Mléko smícháme s guarovou gumou (ta nám směs zahustí) a moukou.

  3. Opatrně vmícháme ušlehané bílky a nakonec přidáme barvivo.

  4. Směsí naplníme zdobící sáček a utvoříme kolečka na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Mezitím si rozehřejeme troubu na 150°C a jakmile se nám rozpálí, makronky do ní vložíme asi na 15 min.

  6. Suroviny na náplň kromě ostružin smícháme dohromady a opět naplníme zdobící sáček.

  7. Ostružiny rozmačkáme vidličkou.

  8. Na vychladlé makronky naneseme krém, trochu ostružin a přiklopíme.

  9. Můžeme ihned podávat.