Obrácená bábovka

26.06.2018

Ingredience

Korpus

50g ovesných vloček

40g pohankové mouky

1 čl perníkového koření

50g datlové pasty

3 vejce

5 kapek karamelového sladidla

Trocha rýžového mléka

Arašídová vrstva

60g arašídového másla

30g 85% čokolády

Arašídovo-čokoládové sladidlo (nemusí být)

Krém

175g philadelphia balance

1 odtučněný tvaroh

10g medu

10g rýžového sirupu

Pár kapek citronu

Ztužovač krémů

Postup

  1. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh, žloutek vyšleháme s datlovou pastou a sladidlem, mouku smícháme s vločkami a přisypeme ke žloutkové směsi.
  2. Postupně přimícháme i bílky. Nakonec vmícháme jedno vajíčko a trochu rýžového mléka na zředění.
  3. Nalijeme do formy na bábovku a dáme na 180°C na 20 min do trouby.
  4. Mezitím si připravíme arašídovou směs, arašídové máslo spolu s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni, tu vylijeme na hotový, vychladlý korpus.

  5. Ztužovač připravíme podle návodu, veškeré ingredience na krém smícháme a podle chuti dosladíme.

  6. Naneseme jako vrchní vrstvu na hotovou bábovku a dáme zatuhnout do lednice přes noc.