Mousse au Chocolat

10.08.2018

Ingredience

200g kvalitní hořké čokolády

100 ml odtučněného mléka

2 PL sušeného polotučného mléka

vody tolik, aby nám při smíchání s mlékem a sušeným mlékem vytvořila 200 ml tekutiny

30g xylitolu nebo třtinového cukru

4 bílky 

2 žloutky

2 pipety čokoládového flavdrops (pokud nemáte flavdrops, tak použijte více cukru)

Postup

  1. Mléko, sušené mléko a vodu smícháme a dáme vařit do kastrolku, jakmile nám začne mléko vřít, stáhneme jej z plotýnky a přidáme nalámanou čokoládu, kterou mícháním rozpustíme. Poté zašleháme žloutky a přendáme do větší mísy.
  2. Nyní ušleháme bílky, do kterých postupně přisypeme cukr a vyšleháme je v tuhý sníh.

  3. Čokoládu promícháme a lžící nebo vařečkou zapracujeme sníh po částech asi na 5x. Mícháme od spodu mísy nahoru a sníh pomalu a opatrně vpracováváme do čokolády. Nesmíme směs míchat rychle jinak by se nám vytloukl všechen vzduch z bílků, který potřebujeme pro nadýchanou a strukturovanou pěnu.

  4. Necháme chladit v lednici alespoň 4 hodiny, Podávat můžeme se šlehačkou, zakysanou smetanou nebo lesním ovocem.