Meruňkový koláč s fit drobenkou

26.06.2018

Ingredience

30g kukuřičné polenty

30g rozmixovaných vloček

50g grahamové mouky

30g ječné celozrnné mouky

Nebo 140g polohrubé celozrnné nebo grahamové mouky

1 meruňkový puding bez lepku

1 čl kypřícího prášku

80g xylitolu

Vanilkové aroma

1 vejce

Bílý řecký jogurt milko 0%

200 ml vody nebo mléka

5-6 meruněk

Drobenka

100g polohrubé celozrnné mouky

50g flory light

60g xylitolu

Postup

  1. Polentu osmahneme na sucho na pánvi, smícháme s moukami, vločkami, pudingem a kypřícím práškem.
  2. Troubu předehřejeme na 180°C
  3. Žloutek vyšleháme s 60g xylitolu, přidáme do směsi s moukami, přidáme jogurt a bílek vyšlehaný se zbylými 20g xylitolu. Nakonec směs zředíme vodou nebo mlékem.
  4. Těsto vylijeme do zapékací mísy vyložené pečícím papírem. Poklademe rozkrájené meruňky a posypeme drobenkou, kterou si ručně vytvoříme spojením veškerých ingrediencí na ni.
  5. Dáme péct na 20 min.