Makové nebe

04.09.2018

Ingredience

Těsto

130g vloček

cca 300 ml vody

1 kostka kvalitní čokolády

10g raw kakaa (nebo normálního)

20g xylitolu (třtinového cukru, třtinové melasy)

2 pipety čokoládového flavdrops (pokud nemáte, tak více cukru, musíte ochutnat)

Na potření

2 čl džemu (lesní ovoce, malinový)

Krém

1 odtučněný tvaroh

1 polotučný tvaroh

1 ricotta

50g xylitolu (třtinového cukru...)

20g rýžového sirupu (nebo medu, třtinového cukru)

10g máku

Postup

  1. Vločky zalijeme asi 300 ml vroucí vody tak, aby nám vznikla hustá kaše, dobře promícháme a necháme vločky nasát veškerou vodu. Ještě do horkých vloček přihodíme kostku čokolády a mícháním ji necháme ve vločkách rozpustit.
  2. Dále přidáme kakao a cukr a vše dobře promícháme.
  3. Troubu vyhřejeme na 180°C a dáme na 25 min zapéct.
  4. Mezitím si připravíme krém. Veškeré ingredience na něj smícháme a vyšleháme dohromady.
  5. Hotovou buchtu potřeme džemem a jakmile nám trochu vystydne naneseme na ni krém a dáme do lednice na pár hodin ztuhnout.