Low fat dessert s veganskou verzí

26.06.2018

Ingredience

Korpus

30g ovesných vloček

10g kaštanové mouky

20g špaldové hladké mouky

15g raw kakaa

20g datlové pasty

1 vejce (2PL lněného semínka namočeného ve vodě pro veganskou verzi)

Čoko flavdrops (jedna pipeta)

Tvarohová vrstva

1 tvaroh hrudkovitý (hedvábné tofu)

150g jahod

Jahodové flavdrops (stévie)

Pudingová vrstva

Vanilkový puding bez lepku

500ml mléka (rýžového pro veganskou verzi)

2 PL xylitolu

Postup

  1. Mouky smícháme s vločkami, zalijeme vroucí vodou a necháme chvíli odstát, přidáme kakaao, datlovou pastu a vejce nebo lněné semínko, nakonec můžeme přidat ještě i čokoládové flavdrops.
  2. Troubu vyhřejeme na 180°C
  3. Těsto naneseme do silikonové formy na chleba a dáme péct na 12 min.
  4. Jahody si nasekáme na drobno nebo umixujeme s tvarohem (tofu) do hladka, dochutíme jahodovou stévií a navrstvíme na těsto.
  5. Jakmile je těsto hotové, tak troubu stáhneme na 160°C.
  6. Puding si uvaříme podle návodu, jen místo cukru přidáme 2 PL xylitolu. Naneseme jako horní vrstvu na tvaroh a dáme péct na 45 min.