Lehký borůvkový koláč

26.06.2018

Ingredience

Těsto

50g slunečnicových semínek (nepražených, nesolených)

50g arašidů (natural)

50g ovesných vloček

30g datlové pasty

20g rýžového sirupu

Nebo 50 g medu či třtinového cukru

1 PL lněného semínka

3 PL vody

Karamelové flavdrops (jedna pipeta)

Krém

2 ricotty

1 vanička měkkého tvarohu

200g mražených borůvek (lesních)

2 PL borůvkového sirupu

10g dextrozy

3 vejce

Dozdobení

Pár kostek bílé čokolády

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180°C
  2. Nejprve si lněné semínko namočíme do vody, slunečnicová semínka a arašídy rozemeleme na mouku a smícháme s vločkami. Přimícháme zbytek ingrediencí na těsto a nabobtnalé lněné semínko.
  3. Vše dobře promícháme a vzniklé lepivé těsto natlačíme do dortové formy vystlané pečícím papírem o průměru 26cm, dáme péct na 15 min.
  4. Mezitím si připravíme krém smícháním a vyšleháním veškerých ingrediencí na něj, na upečený a lehce vychladlý korpus naneseme krém a rozpuštěnou bílou čokoládou tvoříme od vnějšku tečky, které potom párátkem roztaháme.

  5. Stáhneme troubu na 160°C

  6. Dáme péct na 40 min 

  7. Necháme ztuhnout v lednici přes noc.