Krtkův dort z fazolí

26.06.2018

Ingredience

2 plechovky červených fazolí (ve vodě)

2 vejce

2 banány

3 PL palmového cukru

1 PL rýžového sirupu

Rumové aroma

200 ml kešu mléka

20g kokosového oleje

10 kapek čokoládového sladidla

80g špaldové mouky

40g kakaa

1 čl kypřícího prášku

Na krém

2 ricotty

1 polotučný tvaroh

1 odtučněný tvaroh

4 PL rýžového sirupu (kdo má raději sladší, může přidat)

Postup

  1. Fazole si propláchneme a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme k fazolím spolu s ostatními tekutými ingrediencemi.
  3. Veškeré suché ingredience smícháme a postupně přisypáváme k fazolové směsi.
  4. Směs mícháme ručním šlehačem.
  5. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně přimícháme k dortové směsi.
  6. Vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem.
  7. Dáme péct na 170°C na hodinu do trouby.
  8. Mezitím si v misce ušleháme krém z tvarohu a ricotty.
  9. Po upečení necháme dort vychladnout.
  10. Vychladlý korpus vydlabeme (asi cm vrchního těsta), které poté v misce rozdrobíme. Pokud by bylo těsto příliš vlhké, rozprostřeme jej na pečící papír na plech a dáme na 200°C péct do trouby zhruba na 15 min, těsto musíme kontrolovat.
  11. Banány na kolečka poklademe na vydlabanou část dortu, naneseme krém a posypeme rozdrobeným těstem.
  12. Dáme do ledničky ztuhnout minimálně na 2 hodiny.