Kinder Paradiso

01.08.2018

Ingredience

4 vejce

150g celozrnné mouky

50g xylitolu

50g třtinového cukru

Nebo můžete použít 100g třtinového cukru

4 PL vřelé vody

4 PL řepkového nebo slunečnicového oleje

kůra z jednoho citronu

špetka himalájské soli

Krém

1 ricotta

100g tvarohu

40g xylitolu

40g sušeného odtučněného nebo polotučného mléka

trocha citronové kůry

pár kapek citronové šťávy

trocha vanilkového aroma

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s 60g cukru do pěny. Poté po lžících postupně zašleháme vřelou vodu a také olej, žloutky by nám měly nabýt na objemu a šleháme dokud se nám cukr nerozpustí.
  2. Bílky vyšleháme se zbylými 40g cukru a špetkou soli do tuhého sněhu.

  3. Mouku ručně vmícháme ke žloutkům, nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh a i nastrouhanou, důkladně očištěnou citronovou kůru.

  4. Troubu zapneme na 170°C.

  5. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, urovnáme a dáme do trouby péct na 10 min.

  6. Mezitím si připravíme krém. Veškeré ingredience na něj vyšleháme a spojíme.

  7. Hotové těsto necháme asi 10 min chladnout na plechu a poté z plechu sundáme.

  8. Vychladlé těsto rozřízneme na půl, na jednu půlku naneseme krém a opatrně přiklopíme. 

  9. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny a poté rozkrájíme na asi 14 stejně velkých dílů.

  10. Na ozdobu můžeme posypat cukrem, ale není to třeba.