Kinder Bueno

30.08.2018

Ingredience

3 lázeňské oplatky se 70% kakaa

1 balení šmakoun kakao-oříškový krém

70g ricotty

20g xylitolu nebo třtinového cukru

Poleva

60g 70% čokolády

20g kokosového oleje

Dozdobení

Trocha arašídového másla (pokud máte ochucené můžete klidně použít to)

2 kostky bílé nebo mléčné čokolády bez cukru

Postup

  1. Oplatky si opatrně nakrájíme na plátky velikosti kinder buena, kraje zarovnáme a seřežeme tak, aby byly všechny plátky stejně dlouhé.
  2. Balení šmakouna rozmícháme v misce s ricottou a cukrem a naplníme jim zdobičku na krémy nebo naplníme sáček a ustřihneme špičku.
  3. Na každý druhý plát naneseme šmakounový krém a přiklopíme druhým plátem, na který opět naneseme část krému. Takhle postupujeme dokud nemáme všechny pláty spojené.
  4. Dáme do mrazáku odpočívat.
  5. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a olej a asi po 20 min co jsme měli tyčinky v mrazáku je zalijeme roztopenou čokoládou a dáme do lednice.
  6. Nyní si ve vodní lázni rozpustíme arašídové máslo a čokoládu a každou tyčinku vidličkou ozdobíme tak, že po ní máslo ledabyle postříkáme.