Jahodový chlebík

26.06.2018

Ingredience

Na těsto

70g špaldové celozrnné mouky

30g vícezrnné kaše

1/2 čl kypřícího prášku

2 vajíčka

Citronová kůra

200 ml kefíru (nízkotučný jahodový)

2 PL glukózy

Na krém

1 vanička odtučněného tvarohu

1 jemný tvaroh

2 PL glukózy

12 kapek jahodového sladidla

3 jahody

Postup

  1. Všechny suché ingredience smícháme dohromady.
  2. Žloutek vyšleháme s cukrem a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  3. Ke žloutkové směsi přilijeme kefír a postupně přisypáváme mouku, nakonec opatrně vmícháme sníh.
  4. Troubu předehřejeme na 180°C
  5. Vylijeme do silikonové formy na chleba nebo formy vyložené pečicím papírem a dáme péct na 50 min.
  6. Mezitím si ušleháme tvaroh s cukrem a sladidlem, jahody nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do tvarohu.
  7. Po upečení necháme chleba vystydnout a podélně rozřízneme a naplníme směsí, přiklopíme a část směsi naneseme navrch.
  8. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.