Jahodové tsunami se sněhovou krustou

25.08.2018

Ingredience

Korpus

250g špaldových sušenek

60g modré perly nebo flory light

Krém

2 jemné tvarohy

2 ricotty

100g xylitolu nebo třtinového cukru

300g jahod

Vrchní část

4 bílky

40g xylitolu nebo třtinového cukru

trocha červeného barviva (nemusí být)

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme na prach a smícháme s rozpuštěným máslem. Dobře promícháme a spojíme a natlačíme na dno dortové formy.
  2. Jahody nakrájíme na drobno a smícháme se zbytkem ingrediencí na krém. Dobře vyšleháme a vše spojíme. Krém naneseme na sušenkovou část a uhladíme.
  3. Dáme do lednice odpočívat.
  4. Z bílků vyšleháme částěčně tuhý sníh, do kterého po částech přisypeme cukr a barvivo a vytvoříme tuhý, lesklý sníh.
  5. Troubu vyhřejeme na 170°C.
  6. Na dort naneseme lžící sníh, tak jak nám to přijde pod ruku a dáme na 25 min péct, aby se nám bílky zapekly.