Hruškový koláč s levandulí

16.08.2018

Ingredience

160g grahamové mouky

40g rýžové mouky

2 vejce

2 hrušky

Puding Hruška a Levandule Dr. Oetker + 500 ml odtučněného mléka, 2 PL třtinového cukru na přípravu

40g rýžového sirupu (nebo třtinového cukru)

1 čl koření jablečný závin

špetka strouhaného badyánu

Postup

  1. Hrušky nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Jakmile jsou měkké rozmixujeme je na kaši a dáme stranou.
  2. Puding uvaříme podle návodu a dáme stranou.

  3. Mouky smícháme, přidáme hruškové pyré a puding (trochu schováme navrch koláče) a vše dobře promícháme. 

  4. Přidáme vejce a sladidlo a opět dobře vyšleháme. Nakonec přidáme i koření a promícháme.

  5. Troubu vyhřejeme na 160°C.

  6. Větší zapékací mísu nebo obdélníkovou formu vysteleme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a naplníme směsí. Nahoru lžičkou naneseme zbytek pudingu a špejlí poprotahujeme po celé délce.

  7. Dáme péct asi na 40-50 min, musíme zkoušet špejlí, protože je těsto velmi vláčné musí se péct dlouho na nízký stupeň. Zdali je koláč už hotový můžete zkontrolovat špejlí.

Makroživiny na 1 ks z 20:

70 kcal

0,8g tuku

13,2g sacharidů

3g bílkovin