Fitness medovník

23.09.2018

Ingredience

4 vejce

1 PL kukuřičného škrobu

3 PL ovesných otrub

2 PL pšeničných otrub

1 sáček kypř. prášku

4 PL xylitolu nebo třtinového cukru

Krém

1 konzerva salka light

350 ml odtučněného mléka

1 sáček pudingu extra karamel Dr. Oetker

Posypání

Větší hrst vlašských ořechů

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, poté přimícháme škob, otruby a prášek do pečiva.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme ke žloutkové směsi.
  3. Těsto rozetřeme na 2 plechy vyložené pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C na 15 min.
  4. Mezitím si uvaříme puding - část mléka dáme vařit (bez cukru) a ve zbylé části rozmícháme pudingový prášek, který následně postupně vmícháme do vroucího mléka. Jakmile nám puding zhoustne, přidáme k němu salko a ještě chvíli vše vaříme.
  5. Na medovník budete potřebovat jen půlku krému, druhou půlku si můžete schovat na jablečný koláč s karamelem, který je o recept výše nebo si ještě před přidáním salka do pudingu půlku pudingu odlijte do mističek a přidejte jen 1/2 konzervy salka.
  6. Po vychladnutí si těsta rozřežeme na 8 stejných plátů.
  7. Každý plát potřeme hotovým krémem a skládáme na sebe. Já udělala medovník dost na vysoko, poskládala jsem všech 8 plátů na sebe, není potřeba jej dělat tak velký. Můžete si tedy pláty rozdělit na 4 a 4, které promažete zvlášť.
  8. Vrch medovníku pomažeme také. Vlašské ořechy rozdrtíme na prach a medovníky s nimi zasypeme.