Ferrero Rocher kostky

04.09.2018

Ingredience

Těsto

50g vloček uvařených ve vodě

100g kvalitní čokolády

1 PL kokosového oleje

pár kapek čokoládového flavdrops (nebo trocha třtinového cukru)

Krém

1 ricotta

1 jemný tvaroh

1 balení šmakoun kakao-oříškový krém

2 pipety karamelového flavdrops (nebo 25g třtinového cukru)

20g kvalitní čokolády

1 větší kostka nebo 2 malé bílé čokolády bez cukru (nebo normální)

1 čl kokosového oleje

Poleva

Hrst oříšků (lískových nebo mix)

40g kvalitní čokolády (60-90%)

2 čl kokosového oleje

Postup

  1. Uvařené a měkké vločky smícháme s čokoládou, kterou jsme si spolu s olejem rozpustili ve vodní lázni. Přidáme sladidlo a dobře promícháme. Naneseme na pekáček vystlaný alobalem, dobře uplácáme a dáme do mrazáku odpočívat.
  2. Mezitím si připravíme krém. Ricottu, tvaroh a šmakouna spolu s cukrem nebo sladidlem vyšleháme. Čokolády s olejem rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme ke krému.
  3. Oříšky v mixéru nebo učně nadrtíme a dáme stranou.
  4. Čokoládu a olej na polevu opět rozpustíme ve vodní lázni, sporák vypneme, ale čokoládu necháme na teplém místě, aby byla pořád tekoucí.
  5. Z mrazáku vytáhneme těsto, které z alobalu lehce vyloupneme a položíme zpátky na pekáček.
  6. Naneseme hotový krém, zasypeme oříšky a zalijeme čokoládou, kteroou lžičkou potřeme po celé délce.
  7. Dáme do lednice alespoň na 2 hodiny zatuhnout.