en-Tvarohovo-karamelový Míša

26/06/2018

Ingredience

Korpus:

100g ovesných vloček

80g špaldové hladké mouky

20g pohankové (můžeme místo pohankové použít 100g špaldové)

60g xylitolu

40g datlové pasty

30g rýžového sirupu

20g medu (opět můžeme použít pouze 150g jednoho sladidla 👉 med, třtinový cukr apod...)

50ml řepkového oleje

1 vejce

Krém:

2 jemné tvarohy

2 odtučněné tvarohy

Kokosové mléko (v konzervě)

20g rýžového sirupu

Karamelový třtinový cukr od dr. Oetkera (jeden sáček)

Karamelové flavdrops (podle chuti)

3 vejce

Čokoládové dozdobení:

50g 70% čokolády

Postup

Vločky si opražíme na sucho na pánvi, poté rozmixujeme v mixéru na mouku, smícháme s moukou špaldovou a přimícháme zbytek ingrediencí. Těsto vtlačíme na dno dortové formy vystlané pečícím papírem nebo lehce vymazanou olejem, dáme na 170C na 15 min péct.

Mezitím si připravíme krém tak, že veškeré ingredience na něj vyšleháme a naneseme na hotové těsto. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a ozdobíme vršek dortu. Dáme zapéct na 160C na 50 min až hodinu, pečte podle zkušeností s vlastní troubou.