en-Mangovo-hruškový koláč

26/06/2018

Ingredience

Organické bílé fazole ve vodě

1/2 banánu

4 vejce

1 PL glukózy

1 PL rýžového sirupu

2 hrušky (jedna na ozdobu)

1/2 manga

10 kapek vanilkového sladidla (nemusí být)

Badyán v prášku

Vanilkové aroma nebo vanilkový lusk

1 čl kypřícího prášku

25g kokosové mouky

25g špaldové hladké mouky

50g mandlí (plátky)

Na krém

2 ricotty

1/2 vaničky polotučného tvarohu

1 PL medu

1 PL rýžového sirupu

Agar nebo želatina v prášku

Postup

Fazole propláchneme pod vodou a spolu s jedním vejcem a banánem rozmixujeme v mixéru na kaši. Žloutek vyšleháme s glukózou a sirupem. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Mouky, koření a kypřící prášek smícháme dohromady. Fazolovou kaši smícháme se žloutky a postupně přisypáváme moučnou směs. Nakonec vmícháme bílky a můžeme ještě přidat vanilkové sladidlo. Dortovou formu vyložíme pečícim papírem a vylijeme směsí. Dáme na 180C na 30 min péct. Mezitím si hrušku a mango rozmixujeme na kaši a uvaříme podle návodu s agarem nebo želatinou. Ingredience na krém smícháme a naneseme na vychladlý korpus. Poklademe podle libosti nakrájenou hrušku, můžeme použít i další ovoce pokud máme nějaké doma a zalijeme ovocnou želatinou. Dáme do ledničky minimálně na 2 hodiny zatuhnout. Nejlépe však přes noc.