Low fat dessert with vegan version

26/06/2018

Ingredients

Korpus

30g ovesných vloček

10g kaštanové mouky

20g špaldové hladké mouky

15g raw kakaa

20g datlové pasty

1 vejce (2PL lněného semínka namočeného ve vodě pro veganskou verzi)

Čoko flavdrops (jedna pipeta)

Tvarohová vrstva

1 tvaroh hrudkovitý (hedvábné tofu)

150g jahod

Jahodové flavdrops (stévie)

Pudingová vrstva

Vanilkový puding bez lepku

500ml mléka (rýžového pro veganskou verzi)

2 PL xylitolu

Steps

Mouky smícháme s vločkami, zalijeme vroucí vodou a necháme chvíli odstát, přidáme kakaao, datlovou pastu a vejce nebo lněné semínko, nakonec můžeme přidat ještě i čokoládové flavdrops. Těsto naneseme do silikonové formy na chleba a dáme na 12 min zapéct na 180C do trouby. Jahody si nasekáme na drobno nebo umixujeme s tvarohem (tofu) do hladka, dochutíme jahodovou stévií a navrstvíme na těsto. Puding si uvaříme podle návodu, jen místo cukru přidáme 2 PL xylitolu. Naneseme jako horní vrstvu na tvaroh a dáme péct na 160C na 45 min.