en-Krtkův dort z fazolí

26/06/2018

Ingredience

2 plechovky červených fazolí (ve vodě)

2 vejce

2 banány

3 PL palmového cukru

1 PL rýžového sirupu

Rumové aroma

200 ml kešu mléka

20g kokosového oleje

10 kapek čokoládového sladidla

80g špaldové mouky

40g kakaa

1 čl kypřícího prášku

Na krém

2 ricotty

Polotučný tvaroh

Odtučněný tvaroh

4 PL rýžového sirupu (kdo má raději sladší, může přidat)

Postup

Fazole si propláchneme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme k fazolím spolu s ostatními tekutými ingrediencemi. Veškeré suché ingredience smícháme a postupně přisypáváme k fazolové směsi. Směs mícháme ručním šlehačem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně přimícháme k dortové směsi. Vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme na 170C na hodinu péct. Mezitím si v misce ušleháme krém z tvarohu a ricotty. Po upečení necháme dort vychladnout. Vychladlý korpus vydlabeme (asi cm vrchního těsta), které poté v misce rozdrobíme. Pokud by bylo těsto příliš vlhké, rozprostřeme jej na pečící papír na plech a dáme na 200C péct do trouby zhruba na 15 min, těsto musíme kontrolovat. Banány na kolečka poklademe na vydlabanou část dortu, naneseme krém a posypeme rozdrobeným těstem. Dáme do ledničky ztuhnout minimálně na 2 hodiny.