en-Jahodový chlebík

26/06/2018

Ingredience

Na těsto

70g špaldové celozrnné mouky

30g vícezrnné kaše

1/2 čl kypřícího prášku

2 vajíčka

Citronová kůra

200 ml kefíru (nízkotučný jahodový)

2 PL glukózy

Na krém

Vanička odtučněného tvarohu

Jemný tvaroh

2 PL glukózy

12 kapek jahodového sladidla

3 jahody

Postup

Všechny suché ingredience smícháme dohromady. Žloutek vyšleháme s cukrem a z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkové směsi přilijeme kefír a postupně přisypáváme mouku, nakonec opatrně vmícháme sníh. Vylijeme do silikonové formy na chleba nebo formy vyložené pečicím papírem a dáme péct na 180C na 50 min. Mezitím si ušleháme tvaroh s cukrem a sladidlem, jahody nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do tvarohu. Po upečení necháme chleba vystydnout a podélně rozřízneme a naplníme směsí. Přiklopíme a část směsi naneseme navrch. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.