en-Cizrnový koláč

26/06/2018

Ingredience

Na těsto

Plechovka cizrny upravená na páře

75g zakysané smetany 8%

50g špaldové hladké mouky

10g vanilkového pudingového prášku bez lepku

Vajíčko

1/2 čl kypřícího prášku

1 čl pomerančové kůry

Rumové aroma

20g mletých vlašských ořechů

2 PL glukózy

Na krém

Ricotta

Polotučný tvaroh

3 PL glukózy

Citronová kůra

Trocha citronové šťávy

1 čl rozpuštěného kokosového oleje (ne teplého)

Postup

Mouku smícháme s kypřícím práškem, nikdy nepřisypáváme kypřící prášek do hotové směsi, vždy musíme smíchat s moukou jinak by nám těsto nevyběhlo. Cizrnu si rozmixujeme v mixéru na kaši, přidáme zbylé ingredience na těsto a postupně přisypáváme i mouku. Vzniklé těsto vylijeme do menší dortové formy vyložené pečicím papírem a dáme péct na 180C na 20 min, poté stáhneme troubu na 160C a pečeme dalších 15 min. Mezitím si vyšleháme krém, který dáme do lednice. Počkáme až nám koláč vychladne a potřeme ho krémem a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny, nejlépe však přes noc. Koláč můžeme různě nazdobit oříšky nebo ovocem, podle chuti.