en-Bezlepkový makový dort

26/06/2018

Ingredience

5 vajec

1 polotučný tvaroh

20g kakaa se sníženým obsahem tuku

Čokoládový puding bez lepku

Puding hruška & levandule dr. Oetker

200g mletého máku

1 PL medu

10 kapek perníkového flavdrops

10 kapek čoko flavdrops

100g xylitolu (erythritol)

1čl kypřiciho prášku

Špetka soli

Postup

Žloutky vyšleháme s 60g xylitolu, bílky vyšleháme se solí a postupně přidáváme zbylé sladidlo až nám vznikne tuhý sníh. Do žloutkové směsi přidáme mák promíchaný a kypř. práškem a nakonec opatrně vmícháme i bílky. Dáme péct na 180C na 30 min.

Mezitím si uvaříme pudingy jak jsme zvyklí, a také osladíme podle sebe (cukr, xylitol, erythritol atp.), do čokoládového pudingu přidáme kakao, půl vaničky tvarohu a flavdrops, do druhého pudingu med, zbylý tvaroh a perníkové sladidlo. Po vychladnutí si korpus rozřízneme a naneseme tvarohovou směs s hruškovým pudingem, necháme zatuhnout, přiklopíme a naneseme čokoládovou směs. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny.