Čokoládovo-arašídový dortík

26.06.2018

Ingredience (3 porce)

30g ovesných vloček

15g pohanková mouka

25g špaldová

15g bezlepkový čoko puding

20g kakaa se sníženým obsahem tuku

1/2 čl kypř. prášku

2 PL lněných semínek

15g kokosového oleje

1 řecký jogurt milko (bílý)

Čokoládové flavdrops

1 vejce

Arašídová vrstva

3 čl arašídového másla

3 čtverečky 70% čokolády s malinami

Krém

100g philadelphia light

60g měkký tvaroh

10g medu

10g xylitolu

Postup

  1. Nejdříve si namočíme lněná semínka ve 4 PL vody.
  2. Troubu předehřejeme na 180°C

  3. Veškeré suché ingredience smícháme, přidáme jogurt, lněná semínka, vejce, olej a sladidlo, vše smícháme a dáme do malých dortových formiček péct na 25 min.
  4. Mezitím si připravíme arašídovou vrstvu tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s arašídovým máslem.

  5. Hotové, vychladlé dortíky pomažeme arašídovým krémem a dáme na chvíli ztuhnout do lednice.

  6. Mezitím si připravíme krém smícháním veškerých ingrediencí na něj. Navrstvíme na dortíky a dáme opět alespoň na 2 hodiny zatuhnout do lednice.

  7. Můžeme podávat s lesním ovocem, které s čokoládovými dortíky velice dobře ladí.