Cini Minis

12.07.2018

Ingredience

250g hladké špaldové mouky

1/2 čl kypřícího prášku

1/2 čl himalájské soli

100 ml mléka

170g-200g erythritolu nebo xylitolu (můžete použít i třtinový cukr, ale v tomto případě bude cini minis opět plné cukru, jen zdravějšího)

2 PL řepkového oleje

1 PL koření jablečný závin

trocha xylitolu na posypání

trocha koření jablečný závin na posypání

Postup

  1. Veškeré sypké ingredience smícháme. Já xylitolu použila 130g, a i přesto že bylo chuťově dobré, sneslo by ještě nějaký gram sladidla navíc. Doporučuju určitě použít min. 170g a ochutnat jakmile bude těsto hotové (tzn. bude v něm mléko i olej) a podle potřeby dosladit.
  2. V moučné směsi uděláme ďolík, do kterého nalijeme mléko a olej a vše spojíme.

  3. Pokud by těsto příliš lepilo, přidáme mouku nebo kdyby bylo naopak moc suché, přilijeme mléko.

  4. Jakmile máme těsto zpracované, rozdělíme jej na 4 díly a z každého vyválíme čtverec, který přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Troubu vyhřejeme na 170°C.

  6. Kráječem na pizzu, na listové těsto nebo nožem (u nože musíme dáte pozor, aby jsme neprořezali papír) rozřežeme těsto na malé čtverečky a necháme na plechu, nic s nimi dělat nemusíme, jakmile budou upečené, jen je od sebe lehce poodlamujeme.

  7. Rozřezané těsto posypeme xylitolem a přes sítko prosejeme koření jablečný závin.

  8. Dáme péct na 10 min, po 10 minutách plech otočíme a pečeme dalších 10min.

  9. Necháme zchladnout a můžeme ihned podávat.