Bezlepkový makový dort

26.06.2018

Ingredience

5 vajec

1 polotučný tvaroh

20g kakaa se sníženým obsahem tuku

1 čokoládový puding bez lepku

1 puding hruška & levandule dr. Oetker

200g mletého máku

1 PL medu

10 kapek perníkového flavdrops

10 kapek čoko flavdrops

100g xylitolu (erythritol)

1čl kypřiciho prášku

Špetka soli

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s 60g xylitolu, bílky vyšleháme se solí a postupně přidáváme zbylé sladidlo až nám vznikne tuhý sníh.
  2. Do žloutkové směsi přidáme mák promíchaný s kypř. práškem a nakonec opatrně vmícháme i bílky.
  3. Dáme péct na 180°C na 30 min.
  4. Mezitím si uvaříme pudingy jak jsme zvyklí, a také osladíme podle sebe (cukr, xylitol, erythritol atp.), do čokoládového pudingu přidáme kakao, půl vaničky tvarohu a flavdrops, do druhého pudingu med, zbylý tvaroh a perníkové sladidlo.

  5. Po vychladnutí si korpus rozřízneme a naneseme tvarohovou směs s hruškovým pudingem, necháme zatuhnout, přiklopíme a naneseme čokoládovou směs.

  6. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny.