Bezlepková dietní roláda

11.07.2018

Ingredience

3 bílky

1 celé vejce

1 čokoládový puding bez lepku

35g xylitolu (erythritolu nebo jiného sypkého sladidla....)

špetka himalájské soli

trocha vody na zředění

Náplň

1 odtučněný tvaroh

2 hrsti borůvek

sladidlo (opět dle preferencí) já použila asi 10 kapek Frankys Bakery příchuť smetana

Tvaroh musíte ochutnat, sladidlo má vysokou sladivost, někomu stačí méně kapek, někdo snese více

Poleva

4 čl raw kakaa (nebo s nízkým obsahem tuku)

trocha rumové aroma

trocha vody nebo mléka na zředění

čokoládové flavdrops (nemusí být)

Postup

  1. Ze všech bílků, sladidla a soli ušleháme ne příliš tuhý sníh.
  2. Žloutek smícháme s pudingem a zředíme trochou vody. Přidáme ušlehané bílky a vše pěkně spojíme.

  3. Vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 190°C asi na 15 min. Nelekejte se pokud je těsto příliš vodnaté, v troubě se vypeče.

  4. Roládu kontrolujte, aby se Vám nespálila.

  5. Mezitím si smícháme tvaroh se sladidlem.

  6. Hotovou roládu ještě teplou srolujeme a necháme vychladnout.

  7. Vychladlou roládu naplníme tvarohem, poklademe borůvky a srolujeme.

  8. Polevu vytvoříme tak, že smícháme kakao s trochou mléka nebo vody, přidáme trochu rumového aroma a měla by nám vzniknout ne příliš hustá kaše. Podle chuti můžeme dosladit, ale není to nutné.

  9. Roládu pomažeme polevou po celé své délce a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny.

Makroživiny na 1 ks z 12:

Bílkoviny: 4,5g

Sacharidy: 3g

Tuky: 0,7g

Roládu můžete upgradovat tak, že do tvarohu přidáte uvařený vanilkový nebo čokoládový puding bez lepku nebo místo tvarohu můžete použít ricottu. Možností je mnoho, vše záleží na Vaší chuti a současném Fitness stavu, ve kterém se chcete udržet:)