Batátový krém s hoblinkami parmesánu

17.07.2018

Ingredience

1 batáta

50g mražených mrkviček

2 PL řepkového oleje

1 menší cibule

1 stroužek česneku

1 čl skořice

špetka muškátového oříšku

1 zakysaná smetana 12%

1 l zeleninového vývaru nebo vody

koření podle chuti:

sůl

pepř

libeček

Na závěr

parmesán

Postup

  1. Batátu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme.

  3. Na rozpálený olej přihodíme cibuli, jakmile nám zesklovatí, tak přihodíme i česnek a chvíli smažíme, potom přidáme batáty a mrkev a vše smažíme na středním plamenu asi 3 minuty.

  4. Přendáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a vaříme dokud nám batáty nezměknou.

  5. Jakmile jsou batáty uvařené, rozmixujeme je i s vodou, ve které se vařily na kaši.

  6. Na závěr dochutíme kořením a skořicí a zjemníme zakysanou smetanou.

  7. Na vrch nastrouháme hoblinky parmesánu.